Ulf Lindroth
För Ulf är jakt ett naturligt sätt att leva.
Lars Thunell
En författare med skärpa i tonen.
Johan Lewenhaupt
Ger dig en inblick i jägarens liv.

ulf

lars jahan
För många är jakten en hobby, för Ulf Lindroth är jakt ett naturligt sätt att leva.
Han föddes i ett norrländskt jägarhem och började mycket tidigt intressera sig för natur och jakt. Efter att ha utbildat sig till både jägmästare och journalist for Ulf till Kanada och fick ovärderliga erfarenheter som medhjälpare åt en professionell jaktguide. Hemma igen byggde Ulf på sitt kunnande genom att jaga flitigt från Skåne till Lappland och göra flera jaktresor till främst USA.
I dag är han en av Sveriges främsta jaktjournalister och känd som den som fick en hel jägargeneration att börja locka räv. På Outdoorbooks har Ulf givit boken Rovdjurjakt i nordamerika ett fashinerande äventyr som Ulf delar med sig av i boken med samma namn.
Lars Thunell gör med Vargbyn en övertygande debut som romanförfattare och det är ingen lyckträff, han har skrivit i 15 år vilket märks på det drivna språket och den säkra dramaturgin. Det är dock först på senare tid som han blivit uppmärksammad och det med besked. Under 2014 medverkade han i hela tre uppskattade novellantologier: #Älskanoveller 1, Insikter och Över en fika. I maj släpps uppföljaren #Älskanoveller 2 i vilken författaren också finns representerad.
Lars Thunell har en vass penna och balanserar gärna på satirens vassa egg med glimten i ögat. Till vardags jobbar Lars som grafisk formgivare på ett månadsmagasin. Han har tidigare varit verksam som skribent, redaktör och copywriter, och är utbildad i att skriva manus för film och tv.
Efter 10 år som redaktör på månadstidningen svensk jakt tog rovdjursintresset överhand. År1998 beslöt han sig för att skriva boken Rovdjur tillsammans med kollegorna Magnus Elander och Staffan Widstrand. Johan är uppväxt på sin viltrika släktgård vid sjön Båven i Sörmland och skaffade sig tidigt ett intresse för det vilda. Reportage och researchresorna till länder som Kirgizstan, Uganda, Alaska, Indien, Nya zeeland och chile har varit många och långa genom åren.
Som styrelseledamot i svenska ekoturismföreningen är han väl insatt i svensk rovdjursturism. Och har otaliga gånger dokumenterat de svenska viltforskarna ute i fält.
Idag arbetar Johan i första hand som författare men frilansar för flera månadstidningar såväl i Sverige som utomlands.
Sten Christoffersson
Det började med en Husqvarna 310 en beagle som hette Panga och på den vägen är det.
Bosse Bjelvenstedt
Med Bosse får du uppleva london som de flesta inte kommer i kontakt med.
Rolf Svensson
Ständigt på jakt efter naturens innersta väsen.
sten bosse rolf
Det började med en Husqvarna 310 en beagle som hette Panga och på den vägen är det. För Sten Christoffersson har jakt, jaktvapen och hundar blivit ett livsintresse. Om namnet väcker angenäma minnen kan det kanske bero på att du läst hans artiklar i Svensk Jakt, där han varit mångårig medarbetare. Eller kanske du mötte namnet väldigt konkret när du tog jägareexamen. I Svenska Jägareförbundets lärobok är huvudredaktören just Sten Christoffersson som dessutom stått för lejonparten av innehållet och många av bokens fantastiska djur- och naturbilder. Här märker man tydligt hans bakgrund som pedagog. Några andra böcker som sprungit fram ur Sten Christofferssons penna är exempelvis boken Fågelhundar, som blivit något av en bibel för Nordens fågelhundsentusiaster. Eller boken Jakt i Norden - en annan bok av samma dignitet. Hans produktion av artiklar och böcker inom specialområdena jakt, jaktvapen och hundar bygger alla på inlevelse och kunskap - en intressant kombination som väcker både läslust och fördjupat engagemang kring dessa frågor bland läsarna. Bosse började efter Beckmans Skola i Stockholm att jobba på reklambyråer i Stockholm. Efter några år blev han art Director och har sedan dess jobbat i den positionen på byråer i Stockholm och Malmö.
I dagsläget bor han med familj i Halmstad och jobbar med marknadsföring i egna bolaget Storartad. Han gjorde 1982 en fotobok om Sareks fyra årstider tillsammans med sin bror för Nordstedts Förlag som blev populär bland fjällfolk. Friluftsliv och fotografering har alltid varit viktig fritidssysselsättning för Bosse. Efter hand har flugfiske, jakt och klättring (med och utan skidor) tillkommit.
Intresset för Storbritannien kom i början av 80-talet med resor i Skottland. Eftersom en speciell Londonweekend med reklamkollegor blev London ett nytt intresse och lades till Skottland. Det blev fler besök där och i övriga Storbritannien i stort sätt varje år. Det var rundresor med bil, jakt och fiskeresor och london finkammades till fots med kamera.Tanken på böcker om London och Storbritannien har alltid funnits hos Bosse men andra saker har prioriterats fram tills nu. Nu hamnar äntligen bokidéerna i ”att göra korgen”.
Rolf Svensson, konstnär, illustratör och viltskådare.
Att måla djur och natur är att ständigt studera och skissa i naturen, enda vägen till utveckling för djurtecknande. Då tillfällen till övning efter levande modell är mycket begränsade, kostar det årtionden av fältstudier och uppoffring för att nå något resultat. Uthålligheten sätts på hårda prov men med framgången följer en obeskrivlig glädje och tillfredställelse.
Få människor har haft sådan närkontakt med älgar som författaren och illustratören och viltskådaren Rolf Svensson. Efter mer än 40 års åretruntstudier i sina smålänska hemtrakter har han en unik kännedom om älgen, som han skickligt visar i bild. Rolf Svensson medverkar som författare och illustratör i Jägareförbundets tidning Svensk Jakt, samt har tidigare illustrerat i ett 40-tal böcker.
Bertil Lintner
Har Asien som arbetsfält.
Sven-Olof Einasson
Mångårig Burmabesökare.
 
bertil sven-olof  
Bertil har vistats i Asien sedan 1975 och bott permanent i Thailand sedan december 1979.
Han har i över 20 år varit korrespondent för Hong Kong-tidskriften Far Easten Economics Review med Burma som specialitet. Från 1995 till 2004 var han också Svenska Dagbladets Asien korrespondent. Han har även medverkat i tidningar över hela världen, bland annat Wall Sreet Journal och International Herald Tribune.
Bertil har skrivit 14 böcker om asiatisk polik, kultur och kriminalitet, de flesta på engelska. Flertalet titlar har även översatts till andra språk.
Sven-Olof startade på 80-talet resebyrån Voyage och 1986 besökte han Burma för första gången med en egen arrangerad kursresa.
Sedan höll Voyage i äventyrsresors Burmaresor ända fram till 1989 då Aung San Suu Kyi upp-mande turister att inte komma till landet.
Sven-Olof har studerat teoretisk filosofi och väcktes hans stora intresse för buddhismen och buddhistisk kultur. En anledning till att han fascinerades så av Burma och landets gamla kontinuerliga kultur är för att den genomsyras av just buddhismen.